Έγκριση εκτέλεσης του έργου αποκατάστασης λειτουργικών βαθών λιμένων αρμοδιότητας ΟΛΚΕ Α.Ε.

στις

Υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη, η απόφαση για την έγκριση εκτέλεσης του έργου αποκατάστασης λειτουργικών βαθών λιμένων αρμοδιότητας Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας  Α.Ε. (ΑΔΑ: Ω4ΒΨ4653ΠΩ-Μ39).

Από αυτοψίες που διενέργησε η Τεχνική Υπηρεσία του ΟΛΚΕ Α.Ε. στους λιμένες Λευκίμμης, Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών, Αστρακερής και Μαθρακίου παρατηρήθηε πως υπήρχε μεγάλη ποσότητα φερτών υλών, η οποία εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία τους και υπάρχει κίνδυνος κατά την πρόσδεση των πλοίων και σκαφών λόγω μείωσης του βάθους τους.

Η Τεχνική Υπηρεσία του ΟΛΚΕ Α.Ε. προτείνει την εκσκαφή των πυθμένων θαλάσσης εντός των λιμένων για την απομάκρυνση των φερτών υλών, ώστε να αποκατασταθούν τα λειτουργικά βάθη.

Η αποκόμιση, θαλάσσια μεταφορά και απόρριψη των βυθοκορημάτων θα   πραγματοποιηθεί σε απόσταση μεγαλύτερη των 3,00 ν.μ. και σε βάθος μεγαλύτερο των 50μ, σύμφωνα με τις χορηγηθείσες άδειες απόρριψης βυθοκορημάτων που εκδόθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

Σχολιάστε